Nástraha, která je celkem záludná

Posted on Posted inZboží


Kdo se jednou rozhodne zredukovat svoji hmotnost, tak si nejdříve zjistí, jaké dietní programy existují, a co by mu nejvíce vyhovovalo. Ovšem ani to ještě nemusí být úspěšnou zárukou. Mnohdy totiž na nás čekají různé nástrahy v podobě tuků nebo sacharidů. Rozhodně bychom měli tyto dvě součásti omezit, jelikož našemu zdravému jídelníčku nevyhovují. Problém je, že například rafinovaný cukr se vyskytuje i tam, kde bychom ho vůbec nečekali a to například i v dietní šunce. Rozhodně se vyplatí si vždy přečíst složení výrobku a posoudit, zdali se neskládá z nezdravých surovin, které zrovna nepotřebujeme.

pilulky

Sladit se dá i jinak

Je pravda, že mnoho lidí řekne, že to bez cukru nedá. Pít hořký čaj nebo kávu, jíst bílé neslazené tvarohy a jogurty. Ani se nijak není dobré úplně odřezávat od sladkých h chutí, ono by to stejně skončilo špatně, nejlépe s celou tabulkou čokolády. Nebo takový lákavě nazdobený větrníček či věneček by také nebyl k zahození. Tak a budeme zase zpět, přesně tam, kde jsme vůbec nechtěli být. Jde to ale úplně jinak. Cukr se dá nahradit medem, sušeným ovocem, datlovým, čekankovým, javorovým nebo jiným sirupem, případně i ovocným koncentrátem. I to nám hodně pomůže uklidnit naše chuťové pohárky. Ovšem další překážkou může být zcela jistě zbytečné přejídání, což je další záludnost na cestě za redukcí. Ale i tady si lze poradit. Například pomoc může adipex, cena není tak vysoká, jako by byly naše investice do nákupu nového jídla, aby byly dostatečné zásoby v lednici. Pěkně nám pomůže zastavit tuto neřest a zbytek je již na nás.

nadváha

Co dál?

To je jednoduchá rada. Sestavit si zdravě a plnohodnotně jídelníček nebo se s tímto obrátit na výživové poradce. Přidat trochu pohybu bude naprosto ideální a může se začít. Mnohdy se nezmění ihned čísla na váze, ale čísla kolem našich problémových partií, které si tak hýčkaly zbytkový tuk. Inu zásoby jsou dobré, ale ne na těchto místech, tudíž je čas s nimi pořádně zatočit. Každý malý pokrok přinese novou chuť, ale tentokrát vydržet a nevdávat to.